Libertas

Gdje, kako i do kada se mogu zamijeniti kartice Libertasa?

Poštovani korisnici

Libertas Dubrovnik uspješno je proveo prvu fazu tehnološke i ekonomske nadogradnje sustava naplate, koja je, u proteklih sedam dana od kada su nove blagajne I nadograđeni sustav naplate u funkciji rezultirala povećanjem brzine prodaje karata, brzine registracije putnika I brzine ulaska u vozilo.

Nadogradnja je, osim ostvarenih pokazatelja pokazala i kako su korisnici naših usluga, kao i sami vozači dali pozitivne povratne informacije.

Naravno, uvođenje novog sustava naplate na gradskom području za sobom donosi i prelazak na novi medij kartice, čime su magnetne kartice prestale biti upotrebljive.

Gdje mogu zamijeniti neiskorištene magnetne kartice novima?

Kartice koje više nisu u upotrebi moguće je zamijetiti na svim prodajnim mjestima Libertasa (Pile, Lapad, Grawe, Mokošica, Cavtat).

Kada mogu zamijeniti svoje neiskorištene kartice?

Kartice je moguće zamijeniti za vrijeme radnog vremena prodajnih mjesta koja su objavljena na stranici Libertasa, a sve promjene radnih vremena prodajnih mjesta se uredno ažuriraju    ¸

ŠALTER PILE  07:00 - 21:00 Od PON – NED

ŠALTER LAPAD        07:30 - 14:00 i 17:00 - 22:00 Od PON - SUB

ŠALTER GRAWE       07:00 - 15:00 Od PON – PET, SUBOTA (prva u mjesecu i zadnja ukoliko po potrebi započinje produživanje pokaza) od 07:00 -14:00

ŠALTER MOKOŠICA   08:00 - 14:30 Od PON – PET, SUBOTA (prva u mjesecu i zadnja ukoliko po potrebi započinje produživanje pokaza) od 07:00 -14:00

ŠALTER CAVTAT      07:00 - 14:30 Od PON – SUB

 

Do kada mogu zamijeniti neiskorištene kartice?

Svoje kartice moguće je zamijeniti do kraja listopada, uz mogućnost produženja ovog roka, ovisno o potrebama korisnika.

Koje vrste neiskorištenih magnetnih kartica mogu zamijeniti?

 Mogu se zamijeniti neiskorištene kartice iz asortimana Libertasa i to na sljedeći način:

  • Putniku s ranije kupljenom S-kartom vozač će uzeti tu (staru) kartu i izdati ispisan kupon za vožnju (opcija izdavanja kupona postoji na blagajni kod vozača) i zamjena se odvija direktno u vozilu – ne na prodajnom mjestu 
  • Neiskorištene dnevne karte sa starom cijenom zamijenit će se novima na našim kioscima (bez dodatne naplate). Vozač putnika sa starom magnetnom dnevnom kartom upućuje da ju zamjeni na kiosku gdje će mu biti izdana nova.
  • Neiskorištene P-karte (karta za 20 vožnji), a koje nisu starije od godinu dana  korisnicima će se zamijeniti novima na našim kioscima (bez dodatne naplate). Vozač putnika sa starom magnetnom P- kartom upućuje da ju zamjeni na kiosk Libertasa, gdje će mu biti dana nova karta.

 

Gdje mogu vidjeti koliko mi je ostalo vožnji ?

Broj preostalih vožnji moguće je provjeriti prilikom ulaska u vozilo, prilikom prislanjanja kartice na uređaj za očitavanje, na displayu će se, u za to predviđenom prozorčiću prikazati preostali broj vožnji.

Ukoliko se broj preostalih vožnji bude provjeravao u manje od pola sata od otkucavanja vožnje, sustav neće provjeru bilježiti kao zasebnu vožnju, a ponovo će se prikazati broj preostalih vožnji.  

Gdje mogu zamijeniti veći broj dnevnih i P karata

Pravne osobe mijenjaju svoje stare neiskorištene karte u uredu karata u upravnoj zgradi. Fizičke osobe koje u svom posjedu imaju veći broj dnevnih ili P karata, na nekom od prodajnih mjesta Libertasa mogu ispuniti Obrazac za zamjenu i priložiti karte koje se šalju u ovlašteni ured karata u upravnoj zgradi.  Nakon provjere u upravnoj zgradi Libertasa, korisnik će u roku od dva radna dana biti obaviješten o statusu njegovog zahtjeva.

Nakon što je uočeno više pokušaja zloupotrebe procesa zamjene, ovaj postupak je uveden kako bi se utvrdio status kartica za koje je podnesen zahtjev.

Mogu li kupiti ultralight kartice na kioscima Tiska?

Između Libertas Dubrovnika i Tiska nije došlo do nikakve promjene u poslovnom odnosu. Libertas je Tisku osigurao određenu količinu kartica, dok je distribucija kartica u nadležnosti Tiska.

icon calendar 04.10.2022.

icon vijesti JOŠ NOVOSTI

Od danas prodajno mjesto Cavtat radi do 20 sati

icon calendar 15.07.2024. | Prodajna mjesta


Osiguran prijevoz za Noć Dubrovačkog primorja

icon calendar 13.07.2024. | Libertas


Izmjene u prometovanju linija 16 i 23A

icon calendar 12.07.2024. | Libertas


Vozni red povodom otvaranja Igara

icon calendar 10.07.2024. | Libertas